Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Триумфиращи представяния на акробатките ни на Републиканското първенство по спортна акробатика във Варна

Ботевградският Спортен клуб по акробатика и чирлидинг се яви на Републиканското първенство, проведено в град Варна на 10 и 11 юни, където направи достойно представяне. Клубът взе участие със силни състезателки в женска двойка, съставена от Симона Иванова и Божидара Илиева, във възраст от 8 до 15 години. Под ръководството на треньорката Добринка Николова, тези млади таланти завоюваха три сребърни медала в дисциплините баланс, темпо и многобой.

Не само младите акробатки показаха впечатляващи постижения. Във възрастовата група мъже/жени, женската двойка Василена Рабохчийска и Мадлен Дойчева се превърнаха в истински златни медалисти, спечелвайки първото място в дисциплините баланс, темпо и смесена комбинация.

Но най-голямото признание отиде към смесената двойка на мъже/жени, състояща се от Елена Босилкова и Жулиен Шайков от клуб „Стефан Данчев“ в град Сливен. Тези изключителни спортисти също се превърнаха в републикански шампиони, спечелвайки три златни медала за своите впечатляващи изпълнения на балансова, темпова и смесена комбинация.

Признанието за изключителните постижения на клуба не спря само на наградите за състезателите. Българската федерация по спортна акробатика връчи шампионската златна купа на треньорката Добринка Николова за първото място в отборното класиране на децата във възрастовата група от 6 до 8 години. Малките акробатки сияеха от блясъка на своето представяне през изминалата седмица в Сливен.

Клубът и треньорката Добринка Николова заслужават големи благодарности за тези изключителни постижения, които отразяват тяхната посветеност и усърдие. Те продължават да вдъхновяват младите спортисти и да представят с гордост българската акробатика в цялата страна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *