Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Отново заедно: ПГПЧЕ „Алеко Константинов“ – гр. Правец събра бивши възпитаници и учители

На 10 юни в двора на ПГПЧЕ „Алеко Константинов“ – гр. Правец се събраха бивши възпитаници и учители, образувайки едно емоционално събитие, което отваря вратите на миналото. Това срещане има за цел размяна на спомени, възстановяване на загубени връзки и основаване на АЛУМНИ клуб, който ще осигури по-редовна комуникация между тях и училището.

Стари възпитаници се събраха на това специално място, където са прекарали години от своите младежки години. Тук, сред стените, пропити със спомени, те се обединиха в желанието си да възстановят и укрепят връзките си.

На събитието бяха споменати ръководителите, създали и градили историята на училището: Лилия Цекова, Славка Дишлиева, Пламен Иванов, Иво Начев, Цветанка Щерионова, Янка Янчева, Димитър Димитров, Веселка Иванова, Иван Иванов, Лилия Германска, Донка Йотова, Вунка Цветкова, Милен Николов и Соня Делииска.

Ученици от училището изпълниха музикален поздрав за тези, които са „дали част от себе си на гимназията и за тези, на които гимназията е дала по нещо.“

Думата бе дадена на директора на ПГПЧЕ „Алеко Константинов“ – гр. Правец г-жа Христина Иванова за приветствени слова.

Сърдечно Ви благодарим, че приехте нашата покана и се отзовахте на първото REUNION парти, което организираме за Вас. Силно се надяваме, че то ще се превърне в традиция и всяка година, по едно и също време, на същото място ще Ви очакваме тук. Винаги сте добре дошли!„, каза г-жа Иванова в обръщение към бившите възпитаници на Езиковата гиманзия.

Тя припомни целите на събирането, а именно – учредяване на АЛУМНИ клуб на бившите възпитаници на ПГПЧЕ, създаване на дигитален справочник с данни на всички възпитаници на гимназията и издаването на поредица от броеве на Алманах, представящ историите на ПГПЧЕ, истории за вдъхновителите и вдъхновените.

Основната идея на събитието бе основаването на АЛУМНИ клуб. Той цели събирането и сплотяването към една общност – общността на ПГПЧЕ. АЛУМНИ клубът ще бъде средство за запазване на приятелствата и мрежата от връзки, създадена през годините в ПГПЧЕ „Алеко Константинов“ – гр. Правец.

Срещата бе подкрепена с хубава музика и кулинарни изкушения, подготвени от родители, ученици и от професионалните паралелки.

Събитието бе пълно с емоции и радостни срещи. Бившите ученици се усмихваха, когато прегръщаха своите учители и разказваха за постиженията си след завършването на училище. Спомените от часовете, извънкласните занимания и приятелските събирания се връщат в живота им, като изпълват залата с топлина и усмивки.

Бившите възпитаници и учители знаят, че тяхната връзка с училището не приключва със завършването на учебния процес, а продължава през годините и създава дълготрайни приятелства и взаимна подкрепа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *