Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Кметът Гавалюгов контраатакува двама общински съветници. Вижте какво им каза (ВИДЕО)

Финансови средства от собствени приходи на Община Ботевград в размер на 100 хил. лв. за изплащане на допълнителни възнаграждения под формата на премии на състезателите и спортно-техническото ръководство на мъжкия отбор на Баскетболен клуб „Балкан“, гласуваха днес общинските съветници в Ботевград. Вносител на предложението е общинският съветник от ПП МИР Йонко Ненчев. Пред своите колеги той се мотивира с думите: “Община Ботевград не е подпомогнала в последните две години баскетболния отбор с 200 хил. лв, както предходни години и смятам, че след такъв успех е нормално да отпуснем премия за отбора“.

Премията е по повод безапелационната победа на отбора на 1 юни 2023 г срещу БК Черноморец и спечелвайки шампионската титла на България за втора поредна и седма в историята на БК Балкан. Тази година клубът отбелязва 75 години, подчерта Тихомир Найденов, съветник от ПП МИР.

Съвносители на Докладната записка са общинските съветници Николина Цолова, Любчо Василев, Иван Николов и Цветан Миньовски. Осемнадесет общински съветници подкрепиха предложението, двама се въздържаха и двама бяха против. Трима техни колеги не участваха в гласуването – Сашо Везенков, Цветан Цолов и адв. Георги Донков.

По повод внушенията и спекулациите в публичното пространство, че въпросните 100 хил. лв могат да бъдат разходвани за решаване на други проблеми, като например за обезщетения на пострадалите жители на общината от наводненията през последните две седмици, кметът Иван Гавалюгов заяви, че още на следващата сесия общинското ръководство ще внесе предложение за такива обезщетения, а комисия ще решава как да бъдат разпределени средствата. Кметът Гавалюгов припомни, че Докладна записка със същото съдържание за отпускане на премия за баслкетболния отбор, се внася за трети път. Първият път е през 2019 г. – тогава всички съветници са я подкрепили (21-за, 0- против, 0- въздържали се), а вторият през 2022 г- всички съветници са подкрепили предложението и само един се е въздържал.

Кметът на Община Ботевград изрази открито несъгласие срещу действията на двамата общински съветници Дамян Маринов и Цветан Цолов, целящи „ненужно, некоректно и грозно“ да внасят една интрига в нашия малък град, „за нещо, което трябва да ни обединява – постиженията на нашите спортисти. Това трябва да го оценяваме, а не да итриганстваме и политиканстваме на дребно. Това е поведение на човек-еднодневка, който ивда и си отминава, но този клуб и тези успехи остават и се помнят от историята!“, заяви кметът Иван Гавалюгов.

2 коментара на “Кметът Гавалюгов контраатакува двама общински съветници. Вижте какво им каза (ВИДЕО)

  1. В Гавалюгов се е вселил духа на тулата, какъв тон държи на общинските съветници с различно мнение ,обижда ги на еднодневки и всички позорно мълчат! Кмете, чао, два мандата ти бяха предостатъчни, време е да се посветиш на спорта,явно там ти е силата!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *