Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Почетна грамота „Отличен зрелостник“ получиха 47 абитуриенти от община Ботевград

Днес в зала „Ботевград „бяха връчени грамотите „Отличен зрелостник на община Ботевград“ на абитуриентите от общината, които завършват средното си образование с отличен успех. Тази година 47 зрелостници получават такава награда – 42-ма възпитаници на ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“ и 5-ма от ПГТМ „Христо Ботев“ – гр. Ботевград.

На 8-мата поредна церемония по връчване на почетната грамота за отличие Общинското ръководство подари на зрелостниците книгата „Глина“ на Виктория Бешлийска.

Секретарят на Община Ботевград Стефка Граматикова се обърна към директори, учители, родители и зрелостници.

Вярвам, че всички заедно с Вас се вълнуваме и гордеем едновременно затова, че пред нас стоят 47 девойки и младежи, девойки младежи родени, учили, израснали в община Ботевград и завършили своето средно образование именно тук. 47 млади хора, които искам да поздравя за избора да извървят този път към зрелостта с изключително високи резултати, защото това е избор, който всички Вие сте направили със себе си, но той е подкрепен именно от вашите родители, учители и ръководители. Благодаря Ви затова, че днес сме заедно тук и за осма поредна година ръководството на Община Ботевград има възможността да изрази тази морална подкрепа към вас, като Ви връчи отличието „Отличен зрелостник на община Ботевград“.„, каза г-жа Граматикова.

Кметът на Общината Иван Гавалюгов също поздрави отличниците: „На всеки един от Вас желая успешна реализация. Надявам се, обаче, всяка година го казвам, че по един или друг начин ще успеете да върнете вложените време, усилия, инвестицията, която нашето общество, вашите родители и учители са направили във вас под някаква форма в нашия роден Ботевград. Тук сте се оформили, изградили като хора, като личности, получили сте необходимата основа за вашето бъдещо развитие. Естествено, светът е широк, всеки ще поеме по своя път – дали в България, дали в чужбина, но никога не забравяйте откъде сте тръгнали и направете необходимото да върнете този жест, който е направен за вас през изминалите години. На добър час на всеки един от Вас!

Грамотите и подаръците връчи кметът Иван Гавалюгов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *