Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Трудовец се присъединява към кампанията „Искам да съм полезен… Рециклирай ме!“

Кметство  поставя арт инсталация Шишеяд по желание на местните жители

Кметство село Трудовец се присъединява към кампанията “Искам да съм полезен…Рециклирай ме!” и ще постави на своята територия арт инсталацията наречена “Шишеяд”. Кампанията се осъществява за поредна година от сдружение BG Бъди активен, като в нея са се включили над 50 населени места от цялата страна.  

Шишеядът ще бъде разположен на оживена и посещаван зона – Изворна чешма „Недковец“, а това се случва по желание на местните жители, които са отправили молба към Кметството за поставяне на Шишеяд на територията на селото. “Нашата цел е да ограничим максимално безразборното изхвърляне на пластмасови бутилки и кенчета, да събудим гражданската позиция и да опазваме нашето населено място чисто”, казва Еленко Иванов кмет на Кметство Трудовец – “Събирането разделно и рециклирането на опаковките трябва да бъде част от ежедневието ни. Това е едно на пръв поглед малко ежедневно действие, което обаче може да заразява другите и да спомага за промяната на средата.”

Към момента имаме разположени близо 80 Шишеяда в 50 населени места! От началото на кампанията “Искам да съм полезен…Рециклирай ме!” сме спестили над 350 тона отпадъци на природата и сме ангажирали над 300 000 човека пряко с идеята”, казва Ласка Ненова от сдружение BG Бъди активен – “В наше лице общинските администрации откриват партньор, който ги подкрепя с осигуряване на know how, идеи, знания и ресурси в посока комуникация с гражданите и активизирането на общности. Отворени сме към нови партньорства и отправяме призив към останалите общини да последват примера на Трудовец и да се вслушват в желанията на своите жители”.

Партньори на кампанията на местно ниво са Читалище „Никола Ракитин“, Детска Градина „Здравец“, Училище „Любен Каравелов“, Футболен клуб „Ракитин“ Трудовец.

„Искам да съм полезен…Рециклирай ме!“ е кампания на сдружение BG Бъди активен, която се осъществява с подкрепата на Фондация Кока-Кола

Партньор на кампанията е Асоциацията на производителите на безалкохолни напитки в България. Медиен партньор на кампанията е Дарик Радио

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *