Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Академията на НБА привлече Александър Гавалюгов

След престоя си в Австралия, Академията предложи на талантливия баскетболист от Балкан пълна стипендия. NBA Global Academy e един от елитните баскетболни тренировъчни центрове, разположени в столицата на Австралия – Канбера. Академията е в партньорство с Basketball Australia Centre Excellence в Австралия и служи като център на NBA за най-добрите потенциални момчета и момичета извън САЩ, които тренират под наблюдението на наети от NBA треньори.

През този сезон Гавалюгов взе участие в престижния турнир Adidas Next Generation, който се проведе в Задар, като бе селектиран в сборния отбор и направи силно впечатление с играта си, отбелязвайки средно по 13 точки и 5 асистенцчии. След това бе повикан и на финалния турнир, който се проведе в Каунас, Литва, като с отбора си завоюва второ място в Европа.

През годините с подрастващите отбори на БК Балкан Александър Гавалюгов спечели 8 титли на България, 4 Купи на България, също така и Купа на ББЛ с втория мъжки тим, освен това стана и два пъти шампион на България с мъжкия отбор. Печелил е множество индивидуални награди, като на Европейското първентво U16 миналото лято, което бе в София, бе избран в идеалната петица на турнира и стана топреализатор.

Източник: balkan-basket.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *