Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Обявена е обществена поръчка за ремонт на блок 4 и 5 на МБАЛ Ботевград

Настоящата обществена поръчка има за цел внедряване на мерки за енергийна ефективност и  ремонт на сградите на МБАЛ – Ботевград – подобект блок 4 и блок 5.

С предвижданията в инвестиционния проект се решават основни задачи с комплексен характер, поставени в резултат от изводите, направени при съставяне на техническите паспорти на сградите и при извършване на цялостното им енергийно обследване, както следва:
            – Планирани са за изпълнение мерки, с цел да се повиши енергийната ефективност на болничния комплекс като цяло, да се намалят топлинните загуби и разходите на енергия при експлоатацията на сградите и да се постигне стандарта за клас „В” на годишен специфичен разход на първична енергия на единица площ. (Понастоящем при обследването показателят отговаря на клас „Е“);
            – Планирани са за изпълнение всички посочени в техническите паспорти на сградите задължителни мерки, които се отнасят до осъвременяване и правилно функциониране на инженерните мрежи и съоръжения и безопасната им експлоатация, задължителни мерки за осигуряване на сградите при пожар и осигуряване на евакуацията на пациенти и персонал, качествено подобряване на характеристиките на болничните сгради, свързани с достъпа на лица с физически увреждания и затруднения;
            – Планирани са строително-ремонтни работи, необходими за привеждане на вътрешната организация на болничните отделения в съответствие с изискванията на съвременните хигиенни и медицински стандарти.

Подобренията в сградният фонд ще осигурят по-добри условия, модерна и уютна среда на обитаване и работа, чрез прилагане на мерки за енергийна ефективност в общинската сграда, предоставящи основни услуги в здравеопазването за региона.

Обхватът на предвидени дейности в инвестиционния проект на строежа за Блок 4, и Блок 5, включени в предмета на настоящата обществена поръчка, се състои в изпълнението на строително-монтажни работи по:
            1. Внедряване на енергоспестяващи мерки и мерки, имащи за цел повишаване на енергийната ефективност на болничния комплекс по време на експлоатация;
            2. Изграждане на достъпна среда и обслужване на лица с физически затруднения;
            3. Изпълнение на мерки по евакуация и безопасност при пожар;
            4. Част „Електрическа”;
            5. Част „ВиК”;
            6. Част „Конструктивна”;
            7. Част „Подмяна на покривно покритие и отводняване“;
            8. Част „Вертикална планировка“.

В съответствие с чл. 48, ал. 1 от ЗОП необходимите характеристики на предмета на обществената поръчка са подробно описани в Техническата спецификация и Количествено-стойностната сметка, приложени към Документацията за участие, които може да откриете ТУК.

Настоящата обществена поръчка е на стойност 2 499 933,60 лева без ДДС и е с краен срок за подаване на заявления за участие 26 юли 2023 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *