Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

ППМГ потърси и откри своите таланти чрез един различен урок по немски език

Различен, нестандартен и вдъхновяващ открит урок по немски език представиха на 20 юни в малкия салон на читалище “Христо Ботев” учениците от 8 в клас с преподавател Полина Бързашка.

Учениците представиха пред ръководството, родителите си, съученици и други гости познанията си по немски език в нетрадиционна урочна форма, съобразена с техните особености и креативност.

С оглед на присъстващите имаше и паралелен, небуквален превод на български език.

Темата предполагаше оценяване на показаното и то бе поверено от журиращи ученици от същия клас, които в процеса на урока провеждаха и беседа с участниците – добра възможност за свободно използване на лексика и граматика.

Водещи представяха седемте групи участници:
1. Танцова група ,,First step”
2. Театрална група ,,Омайващите“
3. ,,Художничките”
4. Спортна група ,,Победителите“
5. ,,Tеатралното дуо“
6. Танцова група ,,Слънчева светлина“
7. Певческа група ,,Идеал“

Преди изявата си всяка група се представяше във видеовизитка, в която разказваха за себе си и своите интереси на немски език.

Задължително трябва да се подчертае, че в демонстрациите участваха гостуващи ученици от други класове, приели поканата да се включат. Това са: Красимир Гетов – IV клас, Василена Джезова, Цветелина Василева – X в, Дария Иванова – X б, Патрисия Стоянова – IX г клас.

Водещата покани за участие госпожа Колева, директор на училището в представянето на фокус – демонстрация.

Занятието протече динамично, забавно, интересно и увлекателно за всички присъстващи.

Обобщение за показаното и резултатите, както при всеки урок, направи преподавателят, заявявайки: „Талантът на ППМГ печели 8 в клас, който демонстрира знания, умения, талант да овладява труден чужд език, не просто механично, а с произношение, отношение, желание да общува на него.“

Целта на урока е постигната не само като представена степен на знания и комуникативни умения, а и демонстриране на онази желана връзка – ученици, преподавател, ръководство, родителска общност при обучението. Новата форма поддържа жив интереса и желанието за изява на учениците на полето на знанието.

Въодушевлението владееше не само участниците и учителя им, а и публиката, която бурно аплодираше и стана на крака, уважавайки труда и постиженията на VIII в клас.

Тъй като формата е нетрадиционна, част от материалите са обработени дигитално от Анна Коцева – 10 в клас, чиято работа допринесе изключително за качеството на представянето.

Мнение за видяното и отношението си споделиха директорът на ППМГ г-жа Даниела Колева, учители, родители и бивши и настоящи възпитаници на гимназията от паралелки – природни науки с усилено изучаване на немски език. Всички изразиха задоволство и пожелаха на учениците да продължават да се обучават с желание, старание и да не губят устрема към успех и извън класната стая.

Източник: ppmg-botevgrad.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *