Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Община Ботевград със запитване към Европейски център за транспортни политики

Кметът на Община Ботевград г-н Иван Гавалюгов се обърна към Европейския център за транспортни политики във връзка с извършената от тях проверка за качеството на ремонтните дейности по улица „Христо Ботев“ в гр. Ботевград.

Европейския център за транспортни политики в лицето на Председателя на управителния съвет г-жа Диана Русинова участва активно в разработването на Генералния план за организация на движението в града и официалните им констатации и препоръки във връзка с осъществените ремонти ще са полезни за своевременното отстраняване на възникнали експлоатационни проблеми.

С пълния текст на писмото на г-н Иван Гавалюгов до Европейския център за транспортни политики може да запознаете тук:

На вниманието на Диана Русинова, Председател на управителния съвет на ЕЦТП


„Уважаема г-жо Русинова,

От публикация в местна електронна медия научих за извършена от Вас и експертен екип от Европейски център за транспортни политики проверка на качеството на извършените ремонтни дейности по улица „Христо Ботев“ в гр. Ботевград. Във Ваше изявление пред медията информирате за констатирани проблеми с изпълнението на ремонтните дейности, открити определени несъответствия с нормативни изисквания при част от извършените дейности и установено лошо качество на положената хоризонтална пътна маркировка.

Дълбоко вярвам във Вашата експертност и професионализъм и затова бих бил благодарен, ако предоставите на Община Ботевград направените от екипа на ЕЦТП констатации, заключения и препоръки в писмен вид с ясна и точна конкретика, за да предприемем последващи действия за тяхното отсраняване и за предявяване на необходимите претенции към фирмите, изпълнили ремонтните дейности по ул. „Христо Ботев“.

Използвам случая да Ви благодаря за съвместната ни работа при изготвянето на Генералния план за организация на движението, за проявената загриженост за състоянието на пътната инфраструктура в нашата община, както и за готовността Ви да окажете необходимата експертна помощ за решаване на проблемите.

Вярвам, че със съвместни усилия и с експертната помощ на Европейския център за транспортни политики ще успеем да напаравим нашите улици и пътища още по-удобни и безопасни за жителите и гостите на красивия ни Ботевград.“

С уважение:
Иван Гавалюгов
Кмет на община Ботевград

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *