Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Предвиждат се 128 хил.лв за ремонт на моста между Скравена и вилната зона на селото

Финансови средства от собствени приходи на Община Ботевград в размер на 145 400 лв. предстои да одобри и гласува Общински съвет-Ботевград.

Сумата е необходима за строителство и строителен надзор на обект „Авариен ремонт на мостово съоръжение над река Калница на път над с. Скравена“. За строителството на този обект предстои да бъде обявена обществена поръчка за избор на изпълнител.

Вносителят на предложението към общинските съветници – кметът на общината Иван Гавалюгов, предлага 128 000 лв да бъдат отпуснати като прогнозна стойност на поръчката, а за строителен надзор – 17 400 лв. Заседанието на Общински съвет ще се състои този четвъртък – 27 юли.

Част от предвидените дейности за ремонта на моста са: укрепване на устоите, ремонт на планки, окачвачи и други, нанасяне на антикорозиоционно покритие, почистване на стоманената конструкция чрез пясъкосъруене, доставка и полагане на бетон С 30/35 за уширение на пътна плоча, полагане на асфалтобетонова настилка тип биндер с дебелина 4 см и асфалтобетонова настилка тип А с дебелина 6 см.

Към Докладната записка кметът Гаваюгов предлага да бъдат отпуснати други 7 860 лева за друг ремонтиран обект на ул. „Гурко“ в Ботевград. Средствата са необходими за комплексна оценка на съответствието със съществуващите изисквания към строежите на технически инвестиционен проект и упражняване на строителен надзор на обект: “ Ремонт на ул. „Ген Гурко“ от о.т.20, през о.т. 19 и о.т. 174 до о.т. 457 а“.

Снимка: Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *