Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Летящ старт на Балкан в първенството след успех над ФК Кюстендил

Снимка; Sportal.bg

Отлично започна шампионата в Югозападната Трета лига. Футболистите на Иван Редовски надиграха ФК Кюстендил с 2-1.

Победата не дойде никак лесно, тъй като състезателите в зелено получиха гол още във втората минута, когато Виктор Анастасов даде аванс на домакините за 1-0.
Голът даде импулс на гостите от Ботевград, които трайно се настаниха в половината на ФК Кюстендил. Логично се стигна до изравняване – силен удар на Руйчев бе париран от вратаря на домакините, топката попадна у Бонев, който необезпокояван направи резултата 1-1.

През втората част домакините наложиха лек натиск, който не доведе до гол. Футболистите на Иван Редовски все по-често поглеждаха пред вратата на Александър Михайлов, който трябваше решително да се намесва след удари на Бонев, Миков, а горната греда му помогна след удар на Павел Петков от пряк свободен удар. В 82-та минута Павел Петков все пак донесе победата на Балкан след като се възползва от грешка на защитата на Кюстендил и хладнокръвно направи 2-1 за Балкан. След гола отново опитният футболист можеше да вкара и трето попадение.
До края на срещата се стигна и до грозни сцени, израз най-вече на безсилието на домакините.
За груб фал червен картон получи Иван Алексиев от Балкан. Домакините реагираха остро и невъздържано, при което Зумбулев и негов съотборник също бяха изгонени.

Следващата събота в мач от втория кръг на Югозападната Трета лига Балкан приема Банско в Ботевград на стадион „Герена” от 18:00 часа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *