Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Търси се фирма изпълнител за преустройство и реконструкция на сградата на Младежкия дом – етап 1

От няколко дни е обявена обществена поръчка за първи етап от преустройство, реконструкция и промяна предназначението на част от сградата на Младежкия дом. Строителните фирми могат да подават своите оферти в срок до 24 август 2023 г. вкл. Прогнозната стойност на проекта 1 046 428,14 лева без ДДС, като към настоящия момент не е осигурено финансиране.

За финансиране на този и още два проекта Община Ботевград е кандидатствала пред държавен фонд за органите на местното самоуправление в България – ФЛАГ с решение на Общински съвет-Ботевград от 11 май 2023 г.

Целта на възлаганите дейности е преустройство, реконструкция и промяна на предназначението на сградата на „Младежки дом“ – гр. Ботевград, находяща се в поземлен имот с идентификатор 05815.301.404.2 и с административен адрес пл. „Незнаен войн“ №5, гр. Ботевград. За посочения обект има изготвена проектна документация и е издадено разрешение за строеж №57 от 07.04.2022г. и заповед №6/22.12.2022г. за допълване на издаденото разрешение за строеж, като целта на възлаганите строително-монтажни работи е преустройство на част от съществуващите пространства в сградата на „Младежки дом“ за удовлетворяване на нововъзникналите нужди, отговарящи съвременните и модерни тенденции за провеждане на културни и спортни мероприятия, задоволяващи нуждите на града.

Реализацията на проекта се предвижда да бъде изпълнена в два етапа. Първи етап, предмет на настоящата обществена поръчка предвижда реконструкцията на партерно (първо) ниво на обекта и изграждане на междинна подова конструкция в съществуваща зала. Втори етап съдържа основната част от пространства на кота +7,20, включително и съществуващата покривна част тераса в югоизточния ъгъл на сградата.  

За изпълнение на поръчката към настоящия момент не е осигурено финансиране. Предвид законовата възможност предписана в чл.114 от ЗОП, възложителят указва, че при това условие,  всяка от страните може да поиска прекратяване на договора без предизвестие след изтичане на тримесечен срок от сключването му.

Повече информация, както и приложените документи, можете да откриете ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *