Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Алексей Петров е убит

Бившата барета Алексей Петров е убит. Това казаха пред „Сега“ източници от прокуратурата. Все още няма официално потвърждение.

По първоначална информация убийството е станало в столичния квартал „Драгалевци“. На място е имало и жена, която също е простреляна. Тя е откарана в болница в тежко състояние, научи bTV. БНР твърди, че Петров е застрелян с пушка в района на лифта на Драгалевци.

Срещу Алексей Петров през годините имаше две покушения, при които той по чудо оцеля. Първият път той бе прострелян на излизане от басейна „Спартак“. Вторият път срещу него бе стреляно с гранатомети на 29 октомври 2015 г. в София, като само бронираният му мерцедес го спаси.

Алексей Петров бе подсъдим по делото „Октопод“, но бе оправдан. Той е завършил милиционерското училище в Пазарджик, после е част от Специализирания отряд за борба с тероризма. След това е учредител на няколко застрахователни дружества. Известно време беше съветник в ДАНС, като преди това бе разкрит като дългогодишен секретен сътрудник на службите. Петров бе преподавател в УНСС.

Той е роден на 23 април 1962 година в Бабинци, Тетевенско. Завършва милиционерското средно училище в Пазарджик през 1981 г. Работи 8 години в силите за сигурност и в силите за антитероризъм до началото на 90-те години.

Очаквайте подробности.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *