Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Районна прокуратура – Ботевград наблюдава досъдебно производство за отправена закана с убийство и хулиганство

Районна прокуратура – Ботевград наблюдава досъдебно производство, образувано за престъпления по чл. 325, ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2 от НК и по чл. 144, ал. 3, т.1, вр. ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2 от НК.

С постановления на наблюдаващия прокурор в качеството на обвиняеми са привлечени братята Б.К. (на 18 години) и И.К. (на 25 години) от гр. Ботевград.

Двамата са привлечени за това, че около 17,00 ч. на 14.08.2023 г. в градския парк в гр. Ботевград в съучастие извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Те нанесли побой на пострадалия Д. Й. и му отправили закана с убийство.

Установено е, че деянието е съпроводено с изключителен цинизъм и дързост, като е извършено на публично място, в светлата част на деня, пред множество граждани. Сред тях имало и малолетни лица, в т.ч. и детето на пострадалия мъж.

Обвиняемите Б.К. и И.К. не са осъждани.

В хода на разследването са разпитани свидетели, приобщени са записи от охранителна камера, като предстои назначаване на видеотехническа експертиза. Извършено е разпознаване на лицата от пострадалия.

От приобщените по досъдебното производство медицински документи е установено, че нанесената телесна повреда представлява „временно разстройство, неопасно за живота на пострадалия“. В тази връзка ще бъде назначена съдебномедицинска експертиза.

Веднага след предявяване на обвиненията на двамата обвиняеми те ще бъдат задържани с постановление на наблюдаващия прокурор за срок до 72 часа. Предстои внасяне на искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

Разследването продължава.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *