Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Божидар Златков е класиран за фестивала „Пирин фолк“ – Сандански за трети път

Божидар Златков е избран да участва на Международния фестивал „Пирин фолк 2023“ в град Сандански. Певецът ще представи община Елин Пелин на престижния форум за трета поредна година, като този път ще се състезава и в двата конкурса – за изпълнителско изкуство и за авторска песен на македонска основа.

За пореден път Божидар работи с утвърдения композитор Иван Йосифов, неколкократен носител на Първа награда от фестивала, който аранжира за него песента „Елено, керко“ – любима на поколения българи. С нея певецът ще участва на Конкурса за изпълнителско изкуство на 26 август в Летния театър на град Сандански.

На Конкурса за авторска песен на македонска основа ще имаме възможността да чуем Божидар в дует с хасковлийката Йорданка Велева – солист и хорист на ансамбъл „Китна Тракия“ и също неколкократен участник във фестивала. За песента двамата изпълнители се доверяват на международния екип Росица Узунова (текст и музика) – Тони Стевановски (аранжимент). „Вяра не губи“ е заглавието на композицията, която дуетът ще изпее на 27 август. За нея може да се гласува с SMS с текст PIRIN6 на номер 191957. https://www.youtube.com/watch?v=9ZO8U_rvtWA

И трите конкурсни вечери на фестивала „Пирин фолк“ ще бъдат излъчвани на живо по няколко от каналите на Българската национална телевизия, Фен фолк ТВ, както и онлайн, с което изпълненията на изпълнителя ще достигнат до всяка точка на планетата.

Божидар Златков е чест гост на различни събития в цялата страна, както и на радио и телевизионни предавания. Гостувал е на редица събития в община Ботевград и често се изявява с ТК „Радост“ – Ботевград и ТС „Мургаш“ – Врачеш. Своя ентусиазъм и своята любов към българския фолклор певецът черпи от родната си земя – Шоплука – която с гордост ще представи на най-голямото събитие за авторска музика на фолклорна основа в страната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *