Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Ботевградчанката Анита Илиева се нуждае от средства за възстановяване след тежка катастрофа

Младата Анита Илиева от Ботевград се нуждае от множество скъпоструващи операции, за да оцелее. Преди няколко седмици жената пострада в жестока катастрофа, а докторите се борят да я спасят.

На 10 август колата, в която се е возела Анита попада в „аква планинг“, шофьорката на колата не успява да овладее ситуацията и се преобръща. След поредица от удари колата попада в канавка. Дъщеря ни, която се е намирала на задната седалка, освен всичко преживяно е излетяла през стъклото на колата, което е допринесло за редица нейни наранявания. Оказана й е първа помощ от човек, който е спрял да помогне, след което е била приета в най-близката болница в град Перник, а оттам докторите установяват, че състоянието и трябва да бъде поето от специалисти и е транспортирана в УМБАЛ Пирогов, град София.

Приета е с вътрешен кръвоизлив. Анита е загубила много кръв, има счупвания в областта на таза, а десния й крак е бил изваден извън ябълката. Налице са счупвания и наранявания на гръбначния стълб.

Извършена е операция за отстраняване на далака, както и операция на 2-ри шийчен прешлен, който е бил в критично състояние. Пострадал е бъбрекът, който за момента остава под наблюдение.

Предстоят да бъдат извършени още редица операции по възстановяването на гръбнака и таза.

Всеки желаещ да помогне може да го направи на следната сметка на името на бащата на Анита:

IBAN: BG53 BPBI 7940 1060 5884 03

КЛИЕНТ: ИЛИЯ СТЕФАНОВ ИЛИЕВ

BIC: BPBIBGSF

ВАЛУТА: BGN

ДАТА НА ОТКРИВАНЕ: 14.08.2023 г.

1 коментар на “Ботевградчанката Анита Илиева се нуждае от средства за възстановяване след тежка катастрофа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *