Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Почина Васил Златев (обновена)

Днес, малко след като навърши 86 години, от този свят си отиде инж. Васил Златев.

Той е роден на 25 юли 1937 г. Инж. Васил Златев е първият кмет на град Правец и най-дълго управлявалият града. Той е и почетен гражданин на Правец.

Винаги съм носил Правец в сърцето си и продължава да е така! Правец ще остане завинаги в сърцето ми не само като родно място, а и като щастливата възможност, която имах – да отдам една голяма част от младините, енергията и ентусиазма си за превръщането на Правец от едно малко планинско селце в един наистина модерен град.

Сега, като се обърна назад, си правя равносметка колко много всъщност сме направили. Да, с много усилия и с много труд. Но пък удовлетворението е ненадминато!

Може и да сме грешали понякога, но винаги и във всичките си действия сме се ръководили от мисълта за доброто на Правец и неговите жители.

Днес под ръководството на кмета Гунински Правец се развива и върви напред, спазвайки своя девиз: “Напред и нагоре!“

Независимо, че сега времето е друго и не съм кмет, изпълнявам други задачи и имам други отговорности, аз никога не съм преставал да живея и мисля за Правец! Старая се винаги да помагам с каквото мога.

Днес усилията ми са насочени към развитието на Правец като туристическа дестинация. И смятам, че мисията е успешна!“ – това заяви Васил Златев в едно от последните си интервюта за „Правешки глас“.

Васил Златев ще бъде погребан в Правец. Поклонението пред тленните му останки ще се извърши на 26.08.2023г. от 11 часа в Ритуалната зала в сградата на Младежкия дом в Правец (Ректората).

Екипът на „Botevgrad.NEWS“ поднася искрени съболезнования на близките и роднините!

Поклон пред светлата му памет!

Източник: Правешки глас

1 коментар на “Почина Васил Златев (обновена)

  1. БОГ да прости господин Васил Златев. Той беше образован, човечен, разумен, достъпен, полезен човек и като кмет на Правец. Мир на Душата и на Духа му. Съболезнования на близките.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *