Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Александър Гавалюгов бе избран в идеалния отбор на Европа на лагера „Баскетбол без граници“

Юношата на Балкан (Ботевград), Александър Гавалюгов, който от следващия сезон ще бъде част от НБА Глобал Академи в Канбера (Австралия), участва в популярния лагер за млади баскетболни таланти „Баскетбол без граници“ във Вроцлав, Полша и бе избран в идеалния тим на Европа.

В кампа участие всяка година взимат 40-те най-добри от Европа, тази година в тях бе и Гавалюгов. Интересен факт е, че Павлин Иванов също е бил участник в „Баскетбол без граници“.

След добрите изяви и показани умения родният талант беше избран в идеалния отбор на Европа, рамо до рамо с най-младият играч, който е вкарвал в Евролигата. След като влезе в идеалния отбор на Европа Александър Гавалюгов има огромен шанс да вземе участие и в най-силният камп в света между НБА и ФИБА, който ще бъде в Индианаполис по време на уикенда на мача на звездите. Именно в Индианаполис ще бъдат 40-те най-добри в света. Ако Александър успее да достигне до него, то той ще бъде първият българин с участие в най-силния камп в света.

През лагера са преминали доста големи имена, които са ключови играчи в НБА, а именно Джоел Ембийд, Деандре Айтон, Паскал Сиакам и други. Ако Гавалюгов достигне до САЩ ще може да се докосне и до опита на треньори като Грег Попович и Стив Кър.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *