Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Масов бой с дървени колове в ромската махала в Ботевград (обновена)

Масов бой в ромския квартал на Ботевград. Конфликтът е възникнал снощи заради младеж без книжка, управлявал автомобил с висока скорост. Има ранени, включително и настанени в болница. Десет души са задържани в ареста.

Нарушителят минал на няколко пъти с висока скорост по една от улиците в махалата и скарал две фамилии. По данни на полицията в мелето участвали над сто души, включително жени и деца. За оръжие били използвани всякакви подръчни средства – дървени колове и земеделски сечива.

Пристигналите на място патрули стреляли във въздуха, за да намалят напрежението. Заради инцидента тази вечер в махалата ще дежури и жандармерия.

Официална информация от ОДМВР-София:

В късните вечерни часове на 3 септември в РУ-Ботевград постъпил сигнал за масово сбиване на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ в града. С оглед своевременно овладяване на ситуацията на място били изпратени полицейски екипи от няколко районни управления. Участниците в конфликта отказали да изпълнят устните разпореждания, а агресивното им поведение наложило произвеждането на предупредителни изстрели в безопасна посока с цел преустановяване на противоправните действия. Четирима души са били прегледани и освободени за домашно лечение, без опасност за живота. В резултат на сбиването са били нанесени материални щети по три леки автомобила. За срок до 24 часа в районното управление са отведени общо осем души. Сред задържаните е и водач на лек автомобил, чието рисково шофиране по същата улица е предизвикало последвалото напрежение в махалата според първоначалните данни. Нарушителят е 22-годишен неправоспособен водач от същия град. По случая е образувано досъдебно производство. Действията по разследването продължават под надзора на прокуратурата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *