Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Поздравителен адрес от кмета на Община Етрополе по случай Деня на Съединението

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

Уважаеми съграждани,

Поздравявам Ви по случай 6 септември – Ден на Съединението на Княжество България и Източна Румелия.

На тази светла дата през 1885 г. вниманието на цяла Европа е приковано от смелостта на един малък, но храбър народ от Балканите, дръзнал да наруши железните правила на Великите сили и да отхвърли разпоредения от тях и несправедлив Берлински договор, разделил страната и народа. Cъeдинeниeтo e преди всичко peзyлтaт oт eнepгиятa и cилaтa нa бългapcĸия нapoд, зaявил категорично на целия цвят cвoeтo пpaвo зa oтcтoявaнe нa нaциoнaлнa идентичност, а след това и пламено зaщитил на бойното поле дyxoвния идеал за обединението.

Всички ние трябва да се гордеем, че сме част от история, пропита с борбеност, патриотизъм, с единство и величие на един народ, вложил всичките си усилия в каузата за обединението и свободата. Наследници сме на тези силни борци, които проправиха пътя на България към национална независимост и равнопоставеност, които пожертваха себе си, за да изведат страната ни на политическата карта на тогавашна и днешна Европа.

В деня на българското обединение отправям към Вас своите искрени пожелания за здраве, щастие и благоденствие. Нека духът на Съединението ни обедини и днес, когато най-много имаме нужда от това. И в името и просперитета на родния край, на България да останем силни и сплотени!

Честит празник!

Димитър Димитров

Кмет на община Етрополе

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *