Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

АПИ предвижда изграждане на шумозащитни съоръжения в отсечката на АМ „Хемус“ до вилна зона „Зелин“

Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви обществена поръчка за избор на изпълнител за проектиране и строителство (инженеринг) на шумозащитни съоръжения по участъци от републиканската пътна мрежа, с които ще се намали шума в населените места в близост до пътя. Планира се изграждането на шумозащити с обща дължина от 11 294 м и с височина между 2 и 4 м. Една от тях е отсечката до вилна зона „Зелин“ на Ботевград.

Обществената поръчка е в 6 обособени позиции, а общата ѝ прогнозна стойност е 11 633 220 лв. без ДДС. Кандидатите могат да подават оферти до 2 октомври т. г.

Втората обособена позиция е за проектиране и строителство на шумозащитни съоръжения на два участъка от АМ „Хемус“. Първият е при вилната зона „Зелин“ на Ботевград /от км 44+717 до км 45+474 дясно платно и от км 45+211 до км 45+516/. Предвижда се проектиране и изграждане на противошумова бариера от прозрачни поликарбонатни панели с височина 3 м и дължина 1367 м. Вторият участък е при с. Чурек, в област София /от км 24+916 до км 26+563/ на автомагистралата. Планирано е изграждането на противошумова бариера от прозрачни поликарбонатни панели с височина 3,5 м и дължина 1 647  м. Прогнозната й стойност е 3 946 200 лв. без ДДС.

С изграждането на шумозащитни съоръжения ще се подобри средата за живот и ще се ограничи въздействието на шума за хората от близките населени места.

Срокът за изпълнение на проектирането на всяко от съоръженията е 60 календарни дни в три междинни етапа, а на строително-монтажните работи е 120 календарни дни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *