Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Информационна среща на Областен информационен център – София ще се проведе в Ботевград

На 12 септември  2023 г. (вторник) от 11:00 часа, в зала „Ботевград“,  сградата на общинска администрация Ботевград (пл. „Освобождение“ № 13, гр. Ботевград) ще се проведе информационна среща на Областен информационен център София-град и София-област (ОИЦ-София) в общините от Софийска област. Екипът на ОИЦ-София ще запознае участниците в срещата с обща и специализирана информация за актуални и предстоящи възможности за кандидатстване по програмите съфинансирани от Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) 2014-2020 г., както и за програмите от Кохезионната политика на Европейския съюз (ЕС) за периода 2021-2027 г. Ще бъде изнесена информация за резултатите на финансова подкрепа на програмите в Софийска област.

Поканени за участие са всички заинтересовани страни: представители на общинската администрация, бизнеса, земеделски производители, образователни, културни, социални институции, граждански организации и представители на медиите.

Малко по-късно, от 13:30 до 15:00 часа, екипът на Областен информационен център – София ще проведе изнесена приемна в община Ботевград (гр. Ботевград, пл. „Освобождение 13 – пространството между сградата на Община Ботевград и НЧ „Христо Ботев 1884“). Посетителите на приемната ще могат да получат безплатно актуална информация в областта на:

 – Новите програми в обхвата на Кохезионната политика на ЕС;

 – Актуални и предстоящи възможности за финансиране на проекти през 2023 година;

 – Интегрирания подход за териториално развитие ВОМР и новия интегриран териториален подход – Интегрирани териториални инвестиции (ИТИ). 

Екипът на ОИЦ-София ще бъде на разположение да отговоря на други въпроси свързани с възможности за европейско финансиране.

Посетителите ще получат информационни материали (брошури за програмите в обхвата на Кохезионната политика на ЕС 2021-2027 г.)

Кампанията на ОИЦ – София се провежда в периода от 12 септември до 12 октомври  2023 г. във всяка една от 22 – те общини на територията на Софийска област. Нейната цел е да се разшири и улесни достъпа на гражданите за финансиране на проекти и информация за предстоящи приеми. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *