Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Тече ремонт на ПГТМ „Христо Ботев“

От няколко дни се ремонтира Професионалната гимназия по техника и мениджмънт „Христо Ботев“ в Ботевград. Ремонтът е всеобхватен и започнал със саниране на фасадата на училището.

Ремонтът включва модернизация на инфраструктурата на училището, санировка на училищния корпус, ремонт на физкултурния салон, подмяна дограмата и саниране на работилници, покривите, стрехите на училището, водопреносната и електрическата система. Голяма част от класните стаи ще бъдат ремонтирани.„. Това каза за „Botevgrad.NEWS“ Иван Николов – директор на ПГТМ „Христо Ботев“ – гр. Ботевград.

Той допълни, че голяма част от двора на училището ще бъде преасфалтирана и ще бъде изградена нова спортна площадка на мястото на старата. Тя ще бъде подходяща за волейбол, баскетбол, хандбал и др. Предвижда се и изграждане на асансьор откъм фоайетата на училището за деца с увреждания.

Макар и закъснял, според г-н Николов, ремонтът се финансира от Министерството на образованието и науката по проект по програма „Региони в растеж 2014-2020“ и възлиза на около 2 млн. лева. Няколко държавни професионални гимназии са били включени, сред които и ботевградската. Последвали са обществени поръчки и договор с фирма изпълнител.

Ремонтните дейности извършва от фирма „Билд Инженеринг 77“ със срок до края на календарната година.

Директорът Иван Николов споделя, че до началото на учебната година има как да се санира лицевата част на сградата. След започването ѝ той каза: „Имаме един етаж – четвърти етаж, който досега не го използвахме, така че като започне ремонта на първия етаж, ще качим класните стаи на четвъртия, ще използваме следобедното време, когато не учат учениците, ваканциите ще се работи, за да може да се свършват вътрешните ремонтни дейности. Трябва да бъдем гъвкави, определено ще има притеснения.

Той завърши със следните думи: „Досега, 1962 година е открито училището, такъв пълен, да не кажа цялостен, ремонт със саниране, с вътрешни ремонти, с дворни пространства, със спортни площадки не са се случили, така, че абсолютно съм убеден, че училището ще придобие друг облик, така че да отговаря на съвременните изисквания като професионална гимназия.„, заяви той и добави „Надявам се да привличаме и повече, и с по-висок успех ученици като подобрим условията. И това има значение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *