Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Общинската субсидия за пострадалите от наводненията в селата Врачеш, Гурково и Новачене е преведена

49 домакинства от селата Врачеш, Гурково и Новачене са получили общо 37 900 лева, които временната комисия за подпомагане на пострадали от наводненията в община Ботевград определи и разпредели на своите заседания през месец юли.

Останалите заявления на кандидатстващи за подпомагане от Община Ботевград не отговарят на критериите, залегнали в решението на Общинския съвет за отпускане на еднократна финансова помощ на пострадали от наводненията през месец юни. 

Всеки заявител може да получи информация за статуса само на своето лично заявление в приемната на отдел „ХСД“ в сградата на Община Ботевград от 08:30 ч. до 12:30 ч., както и в кметствата и кметското наместничество на Врачеш, Новачене и Гурково.

Община Ботевград напомня, че разполага с информация само за общинската финансова подкрепа!

Част от пострадалите жители, които са получили еднократна социална помощ по реда на чл. 16 от ППЗСП, са подали своите искания и до фонд „Социална закрила“ към Министерство на труда и социалната политика чрез Община Ботевград. Информация за решенията на фонд „Социална закрила“ към момента не е предоставена в общината. Когато работата на фонда приключи, неговата администрация ще разпрати писма на заявителите. Общинските служители също ще информират по телефона заявителите, когато списъците бъдат изпратени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *