Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Откриха 15-тото издание на „Меден фест“ в Ботевград

„Меден фест“ 2023 г. ще се състои от 29 септември до 1 октомври пред НЧ „Христо Ботев 1884“, гр. Ботевград.

На 29 септември 2023 г. пред НЧ „Христо Ботев 1884“ – Ботевград се състоя тържественото откриване на тридневния „Меден фест“ 2023 г. В церемонията се включиха деца от ДГ „Синчец“ – гр. Ботевград и ученици от ОУ „Н. Й. Вапцаров“ и ПГТМ „Христо Ботев“.

Специални гости на събитието бяха инж. Цвтелин Цветков – зам.-кмет на Община Ботевград, г-жа Стефка Граматикова – секретар на Община Ботевград и представители на общинска администрация – Ботевград

По традиция, празникът започна с водосвет за здраве и благоденствие, който бе отслужен от отец Борис.

Думата бе дадена на един от организаторите на събитието – Николай Стоянов – председател на пчеларско дружество „Димитър Панчев“ – Ботевград. „

Горд съм и съм щастлив, че с моите колеги успяваме вече 15 години да правим един празник, един фестивал на меда, който показва на децата, че освен всички изкушения, които се рекламират, има и природни продукти, които са полезни, здравословни и са достъпни. Моите колеги са се погрижили, подготвили са продукция, която може да опитате. Ако имате желание, и да закупите.„, каза пчеларят Николай Стоянов.

Зам.-кмета Цветелин Цветков също поздрави присъстващите: „От името на Общинска администрация – Ботевград, съвместно с всичките наши пчелари, които ни представят тяхната продукция, да благодарим за тяхното доверие, което ни се представя при нас. Нека им пожелаем много здраве, много дълголетие, за да могат да предават на техните деца и всички, които искат и желаят да се занимават с този занаят! Честит празник на всички!

Събитието продължи с музикални и рецитални изпълнения от деца от ДГ „Синчец“ и ученици от Основно училище „Никола Й. Вапцаров“ – Ботевград. С фолклорни танци се включиха и клуб „Хороводец“ от ПГТМ „Христо Ботев“ – гр. Ботевград.

В рамките на „Меден фест“ 2023 г. ще бъдат разположени щандове с различни видове мед и пчелни продукти, осигурени от пчеларите в община Ботевград. В програмата на феста е включена дегустация на представените продукти.

Организатор на „Меден фест“ 2023 г. е пчеларско дружество „Димитър Панчев“ – Ботевград. Събитието се осъществява със съдействието на Община Ботевград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *