Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Европейски ден на спорта в ОУ „Никола Й. Вапцаров“

В ОУ „Никола Йонков Вапцаров“ се проведе Европейския ден на спорта в училище с послание „Спорт без отпадъци – чисти събития“. Акцентът е да се възпитава отговорно поведение у подрастващите към околната среда.

Основната цел на събитието е да насърчава физическата активност сред учениците в цяла Европа. Организира се от Сдружение „BG Бъди активен“ и е част от националната кампания NowWeMOVE, които са официално подкрепени от МОН и ММС.

Тази година специален гост на празника в училището беше Владимир Далаклиев – таекуондист, професионален спортист, първият медалист за България от световни първенства при мъжете, Европейски шампион, многократен медалист от Европейски първенства, треньор и известно лице, свързано със спортната дейност, добър пример за  вдъхновение на подрастващите към спорт. Спортисти от клуб „Сунг-Ри Ботевград“ направиха демонстрация.

Важна част в Европейският ден на спорта беше Екокод Отпадъчко, с който нашето училището спечели златна награда в конкурса „Влез в зеления кръг. Бъдещето е в нашите ръце“. Той беше тук, за да ни напомня за своята мисия. За тази цел се проведоха щафетни игри с ученици от 5 клас, които показаха бързина, съобразителност, мисъл и знания за разделно събиране на отпадъци.

С учениците от 6 и 7 клас се проведоха състезания по баскетбол и футбол „ Точен шут“. Учениците от начален етап участваха активно с щафетни игри.

Денят беше изпълнен с много емоции, настроение и усмивки!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *