Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Започна 40-тото издание на Празници на духовите оркестри и мажоретни състави – Ботевград

Тази вечер, 4 октомври 2023 г., на площад „Саранск“ бе официално открито 40-то юбилейно издание на Празници на духовите оркестри и мажоретни състави в Ботевград. И тази година програмата на празниците е два дни – 4 и 5 октомври 2023 г.

Програмата започна с дефилир на мажоретки от НЧ „Христо Ботев 1884“, предвождащи Общински духов оркестър – Ботевград и носейки знамето на „Дефилир на духова музика“. След тях бяха посрещнати гостите – Духов оркестър при читалище „Развитие“ – град Враца, Градски духов оркестър – гр. Видин, Представителен общински духов оркестър с мажоретки – гр. Троян и специалните гости от Гвардейския представителен духов оркестър.

Последва издигане на знамето на „Дефилир на духова музика“ от зам. -кмета на Община Ботевград Борис Борисов, който и откри тазгодишното 40-ти издание. „За мен е изключително удоволствие да сме днес заедно тук, да ви поздравя лично от свое име, както и от името на г-н Иван Гавалюгов – кмет на Община Ботевград с 40-ти юбилейни празници на духовата музика и мажоретките състави. … Искам да пожелая на всички наши гости, както и на домакините от Общински духов оркестър – Ботевград и Мажоретен състав – Ботевград да успеят да покажат най-доброто от себе си, а на всички гости и съграждани – да се насладят по техните изпълнения в комбинация с прекрасното време, което имаме тази година и през следващите два дни да изживеят много прекрасни усещания с музиката и изпълненията на нашите участници! Още веднъж Ви благодаря и откривам официално 40-те Празници на духовите оркестри и мажоретни състави – Ботевград 2023 година.

След словото на г-н Борисов започна същинската част на Празниците. Между участията на различните духови оркестри имаше изпълнения на мажоретни състави. Видяхме изпъленния от Общински духов оркестър – Ботевград с диригент Иванка Савова, който получи плакет и грамота, Градски духов оркестър – гр. Видин с диригент Диляна Цанкова, Духов оркестър при читалище „Развитие“ – град Враца с диригент Бойчо Димов, Представителен общински духов оркестър с мажоретки – гр. Троян и накрая участие взеха специалните гости от Гвардейския представителен духов оркестър. Всички оркестри получиха грамота за участие.

Нашите мажоретни състави от Ботевград също се включиха в програмата. Това бяха мажоретки от ДГ „Кокиче“ и от НЧ „Христо Ботев 1884“.

Програмата продължава и утре – 5 септевмри 2023 г., когато гости на Празниците на духовите оркестри и мажоретни състави – Ботевград ще бъдат оркестрите и мажоретни състави от София, Габрово, село Гара Елин Пелин, както и домакините Общински духов оркестър – Ботевград и мажоретните ни състави.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *