Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Официално бе открита учебната 2023/2024 година в Технически колеж – София към ТУ-София

На 7 октомври се състоя официалното откриване на новата учебна 2023/2024 година на специалността „Приложна електроника и компютърна техника“ в ТКС към Технически университет – София – база Ботевград.

Специални гости бяха проф. Ивайло Ганев – директор на Технически колеж – София, Ивелин Георгиев – управител на „МД ЕЛЕКТРОНИК ЕООД“, гр. Враца, Борис Дренов – мениджър лаборатория в „МД ЕЛЕКТРОНИК ЕООД“, гр. Враца и представители на други фирми.

Откриването започна с химна на ТУ – София. Доц. д-р инж. Валентин Ценев, който е ръководител на катедра „Електроника и електроенергетика“ на Технически колеж – София при ТУ-София, започна със слово. „От нас може да очаквате да ви дадем достатъчно базови знания и достатъчно споделен опит от наша страна, така че вие да имате възможност след това да имате много добра реализация на база, разбира се, вашите знания и вашите резултати.„, обърна се към първокурсниците инж. Ценев.

Той допълни още за промените по материалната и нематериалната база на колежа през изминалото лято. Благодарение на ръководството на Технически колеж – София, фирми от Ботевград и Враца са ремонтирани фасадата на сградата със сменена нова дограма и входът на сградата. Компютърните зали са оборудвани с нова и съвременна техника. Направено е и разширение на компютърните системи, за да се използват нови софтуери за обучение.

Директорът на ТКС проф. Ивайло Ганев също отправи поздрав към студентите: „Разбира се, пътят на инженерството не е лек, това ще ви го кажат и колегите преподаватели, и ръководителите на фирми, всички знаят – инженерното образование е предизвикателство. Надявам се, че вие ще се справите много добре. Все пак, Ботевград е сърцето на българската електроника, беше и мисля, че и така ще остане.„, заяви проф. Ганев и завърши с „надявам се да имате и добри познания, да получите максимално от нашите преподаватели, да получите максимален достъп до практическото и съвременната електроника, и да ви пожелая на добър час!„.

Представителите и ръководителите на фирмите също поздравиха студентите и им пожелаха успех.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *