Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Александър Везенков с блестящ старт за Сакраменто и вярна подкрепа в Америка

Александър Везенков направи солиден неофициален дебют в НБА, след като вкара 12 точки при загубата на Сакраменто от Торонто с 99:112 в предсезонен двубой. 

Освен с феноменален дебют, Везенков може да се похвали със здрава и вярна подкрепа на другия край на океана. В социалните мрежи се появи снимка на ботевградчанката Вилета Русева от мача на „кралете“ срещу Торонто във Ванкувър, Канада, държаща българското знаме с лика на Везенков и с надпис „БАЛКАН“. Дори и на 9000 км от дома, най-добрият български баскетболист има вярната българска и ботевградска подкрепа.

Българинът показа добра и ефективна игра за малко повече от 11 минути на паркета, като се появи в средата на третата четвърт, а след това игра и в първите 5 минути на последната. 

Везенков пропусна първата си стрелба, но след това вкара 7 точки до края на третия период и добави още 5 в последния. Той успя в 4 от 7 стрелби, като бе 2 о т 4 отдалеч. Реализира и двата си наказателни удара, взе 2 борби и направи 1 асистенция. 

С него на паркета преднината на Сакраменто бе от +4 точки, така че влиянието му бе положително. Въпросът е, че той се появи в момент, в който отборът му изоставаше с 57:83. 

Кралете наистина не играха добре, като реализираха под 40% от стрелбите си, докато от тройката бяха само 22% при 10 от 45. ДеАрън Фокс не вкара нито една стрелба от игра и Везенков завърши като топ-реализатор на отбора си. 

Следващата контрола на Сакраменто е срещу ЛА Лейкърс на 12 октомври, а след това тимът ще срещне и Голдън Стейт. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *