Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Полицейски служители проведоха беседи по безопасност на движението с ученици от Етрополе

За периода 26.09-03.10.2023 г. инспектор детска педагогическа стая при РУ-Етрополе Миглена Сиракова и колегите ѝ полицейски инспектори Павлин Ангелов и Цветомира Велчева от пътна и охранителна полиция изнесоха беседи по темата за „Безопасност на движение по пътищата“ пред учениците от 1-ви до 4-ти клас на територията на Община Етрополе.  

В рамките на занятията учениците бяха запознати със ЗДВП и правилата, които всеки един от тях трябва да спазва, за да се предпази от пътен инцидент. На учениците бе разяснено значението на важния за ежедневието на всеки един от тях пътен знак „Стоп“, както и на светофара.

Чрез участие във викторина те доказаха на учителите си, че се ориентират правилно в различни ситуации на улицата, определяйки безопасно или не е дадено действие на участниците в движението – пешеходци или шофьори на моторни превозни средства. На учениците беше разяснена и забраната за употреба от малолетни на електрически тротинетки и електрически велосипеди. Беше им напомнено също така и задължението им за спазване на вечерния час, съгласно Закона за закрила на детото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *