Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Второ издание на състезанието „Botevgrad RUN” ще се проведе на 14-ти октомври /събота/

За втора година вилна зона „Зелин“ ще бъде домакин на състезанието за планинско бягане „Botevgrad RUN”. Събитието се провежда с подкрепата на Община Ботевград и ОП „Туризъм“.

Тази година надпреварата ще се проведе в една дисциплина – на дължина 15.5 км. Денивелацията на трасето е около 800 м. Стартът на състезанието ще е в 10:30 часа при входа на старите военни складове.

Участниците ще получават стартови номера от 08:30 до 10:00 часа в деня на надпреварата. Карта на трасето може да видите тук:  Междинни подкрепителни пунктове ще има на две места:

  • Хижа „Рудината“ – на 8 км от старта;
  • Комплекс „Стубеля“ – 12,5 км от старта;

До участие в състезанието се допускат лица, навършили 14 години. Лица на възраст между 14 и 18 години трябва да бъдат придружени от родител/настойник, който да подпише декларация за участието им.

Таксата за участие е 20 лева. Срещу нея участниците получават стартов номер, маркировка по трасето, вода, храна и кърпа за глава с логото на състезанието. Минимум 5 лева от таксата на всеки участник ще бъде отделена з благотворителна кауза. Заявка за участие може да подадете тук:

Официални правила за участие: ТУК

Допълнителна информация може да получите от официалната Фейсбук страница на събитието: Botevgrad RUN 2023/ Ботевград РЪН 2023.

Събитието има за цел да популяризира планинското бягане, да популяризира хижа „Рудината“ и туристическите пътеки в общината, както и да насърчи хората да прекарват свободното си време сред природата.

Ако нямате възможност да участвате като състезател, но искате да сте част от екипа на Ботевград РЪН, може да се свържете с организаторите на адрес botevgradrun@gmail.com.

На същия адрес може да заявите и желание да спонсорирате събитието и да рекламирате фирма или продукт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *