Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

ПП „Има Такъв народ“ подкрепя кандидатурата на Иван Гавалюгов за кмет на Община Ботевград

ПП „Има Такъв народ“ – Ботевград, днес оповести Декларация, във връзка с взети на тяхно заседание решения. Публикуваме декларацията без редакторска намеса.

ДЕКЛАРАЦИЯ

От общинската структура на ПП „Има Такъв народ“ – Ботевград

От кандидатите за общински съветници в листата на ПП „Има такъв народ“ за община Ботевград

Във връзка с появилите се слухове, интерпретации и спекулации, по повод подкрепата ни към кандидата за кмет на община Ботевград – д-р Петър Анастасов, декларираме нашето становище. Предвид отношението на въпросния кандидат – кмет към принципите на ПП „Има такъв народ“ и предвид връзките му с г-н Йордан Йорданов (Данчо Ментата), се разграничаваме от г-н Петър Анастасов. Слоган  на „Има такъв народ“ е:  „Държавата – това сте Вие“, „ Ботевград – това сте Вие“. Вмешателството на каквито и да е хора от близко и далечно политическо минало е неприемливо. Това е и причината г-н Анастасов да бъде предложен за изключване и изключен от структурата на ПП „Има такъв народ“. Предложението е направено от общинския и областния координатор и е входирано до арбитражно-контролната комисия на ПП „Има такъв народ“. Горепосочената информация, която свеждаме до знанието на обществеността в Ботевград, датира от месец септември 2023 г. Всяко твърдение, различно от това, има за цел да заблуди жителите на община Ботевград, в частност хората, подкрепящи „Има такъв народ“.

На заседанието на Общинската структура на ПП „Има такъв народ“ – Ботевград, съвместно с кандидатите за общински съветници от листата на ПП „Има такъв народ“, се запознахме с дейността на г-н Иван Гавалюгов през последните два мандата, както и идеите за развитие на община Ботевград за период 2023/2027 г. на ПП „МИР“. Припознахме и подкрепихме изцяло поставените цели и приоритети за развитието на общината. След обсъждане се взеха следните решения :

1. Общинската структура на ПП „Има такъв народ“ и кандидатите за общински съветници, издигнати от ПП „Има такъв народ“ се разграничаваме от кандидата за кмет г-н Петър Анастасов, като НЕ подкрепяме въпросната кандидатура. 

2. Общинската структура и кандидатите за общински съветници, издигнати от ПП „Има такъв народ“ за община Ботевград подкрепяме кандидатурата на  г-н Иван Гавалюгов за кмет на община Ботевград.

3. Общинската структура и кандидатите за общински съветници, издигнати от ПП „Има такъв народ“ за община Ботевград, подкрепяме кандидатурите за кметове на кметства, издигнати от ПП „МИР“ за община Ботевград

БОТЕВГРАД – ТОВА СТЕ ВИЕ! 

18.10.2023 г.

ПП „Има такъв народ“ – Ботевград

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *