Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Право на отговор от кандидат- кмет за село Новачене, Илия Петров Илиев

Право на отговор от кандидат- кмет за село Новачене , Илия Петров Илиев

Кого обслужват клеветите и фалшивите новини?

 Невярно  е внушението на дописката, публикувана в сайта „Ботевград.ком“  от 11.10.2023 година, със заглавие „Незаконно добити дърва са открити в имот на кандидат за кмет на село Новачене ?“. Няма  инициали  на името ми в статията, а е снимана моята къща. Някой намерил някъде немаркирани дърва. Не съм подписвал протокол за изземване, исках да покажа документ за собственост, от който е видно къде минава границата на имота. Органите на реда не пожелаха, изискаха ми само лична карта и така проверката приключи. Служителите на горското стопанство отвориха вратата на съседния имот  и оттам натовариха дървата. Заглавието на новината не отговаря на фактите и истината.

Дали е мръсна пропаганда? Дали някой иска пак да печели избори с лъжа? Не ми се иска да мисля това, но така изглежда.

Не, дърва в моя дом, отново казвам, не са намерени. В двора на съседа са, роднина, с когото отдавна сме поделили имота. Да, дворът не е преграден, защото като роднини имаме нормални отношения. Помните ли, някога не се ограждахме, не си заключвахме домовете и не се страхувахме едни от други? Някога, преди кражбите и нарушенията на обществения ред в Новачене и в цялата община да станат всекидневие. Преди селото да заприлича на пустош.

Използвам правото си на отговор и настоявам да бъде публикувано в пълен обем с непроменено заглавие на началната страница на сайта ви, както повеляват правилата за етична журналистика. Всеки трябва да носи отговорност за действията си. И за фалшификациите, фалшивите новини и лъжите.

Илия Илиев,
кандидат за кмет на Новачене от „Движение Гергьовден“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *