Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Марийка Иванова: „Не се полагат грижи и село Ямна, на път е да стане „ничия земя““

Марийка Иванова е кандидат за кмет на кметство Ямна, издигната от Местна Коалиция „БСП за България“ (Коалиция „БСП за България“, „Правото“). Тя отива на балотаж на 5-ти ноември срещу Детелина Николова от Местна Коалиция „Коалиция Левица“, която вече три последователни мандата беше кмет на кметството. Марийка Иванова доказа, че жителите на с. Ямна жадуват за промяна и й имат доверие.

– Г-жо Иванова, първо моите поздравления за резултата. Вашият резултат показа, че хората жадуват за промяна. Лесно ли е да се изправиш срещу статуквото?

– Осъзнавам колко е трудно, но не се отказвам, защото самата аз искам промяна. Хората също жадуват за нея, но се страхуват. Затова твърдо съм решила, че ще победя и няма да се откажа. Искам да помогна на жителите от с. Ямна да живеят по-добре.

– Какви спекулации се насаждат сред хората след първи тур?

– Хората са заплашвани в селото, че ако не гласуват както „трябва“ няма да получават социални помощи, няма да получават „топъл обяд“, ще спрат да получават дърва за огрев, безплатни карти за градския транспорт, че ще загубят работата си… Това категорично не е вярно. Жителите на с. Ямна трябва да знаят, че всички тези неща им се полагат по закон и никой по никакъв начин не може да им ги отнеме. Те не са им дадени, защото някой така е решил или се е застъпил за тях, те им се полагат от държавата.
Тъжно е да виждаш всичко това и как самите хора се страхуват да не останат без късче хляб. Няма кмет, който да може да им отнеме социалните придобивки.

– Защо се кандидатирате за кмет на кметство Ямна?

– Аз живея в с. Ямна и ми е болно да виждам как селото е с лоша инфраструктура, запустяло, без лекар, който да се грижи за жителите му. То просто е забравено от управляващите. Не се полагат грижи и селото е на път да му се свалят табелите и да стане „ничия земя“. А беше красиво, беше „малката Швейцария“ – задружно, голямо и живо село. Мечтая отново да бъде такова и затова се боря.

– Кое е първото нещо, което ще направите, ако спечелите изборите?

– Хората трябва да започнат да се чувстват спокойни, единни, да няма разделение между тях, което с години е насаждано от управляващите. Така ми се иска да мога да им върна усмивката и да ги обединя, да живеят заедно и да си помагат. Само тогава ще можем да променим бъдещето към по-добро.

– Защо да гласуват за Вас?

– Ако хората искат да променят нещо, нека гласуват за промяната. Аз ще бъда с тях и до тях и ще им помагам! Искам заедно с тях да го постигнем и да накараме децата да се върнат. Много неща могат да се направят, но това става постепенно и само, ако сме единни.

– Ако станете кмет, хората ще могат ли да се срещат често с Вас или ще Ви виждат само по време на избори?

– Както вече Ви казах, аз живея в с. Ямна и ми е болно за хората. Точно това не мога да търпя, че не им се обръща внимание и затова ще съм непрекъснато до тях и проблемите им. Искам да ги накарам да се събудят и да проумеят, че може да се живее по-добре. Всички негодуват от това какво е сега и от досегашното управление на нашите опоненти, но страхът ги потиска и са станали конфликтни помежду си. Това нещо трябва да спре! Не е нормално цели семейства да не си говорят.
Най-страшното и плачевно според мен е, че в програмата на опонентите „Коалиция Левица“ няма нито една точка, в която да е залегнало развитието на с. Ямна. Това ясно показва, че не се интересуват от това село. Няма заложено нито една улица или пространство, което да бъде подобрено за селото, никъде не се споменаваше кметство Ямна. Това е плашещо. Забравени сме! Иначе за всички други села имаше ясна програма за развитието и подобрението им. Село Ямна е забравена от управляващите!

Ако искате да подкрепите кандидата за кмет на кметство Ямна Марийка Иванова, можете да го направите на 5-ти ноември с бюлетина №68!

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *