Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Общинските съветници Петя Кочкова и Цанка Маркова положиха клетва

На 20 ноември преди началото на извънредната сесия на Общински съвет – Ботевград /мандат 2023- 2027 г./ Петя Кочкова и Цанка Маркова положиха клетви като общински съветници. Г-жа Кочкова от ПП „Движение Гергьовден“ и г-жа Маркова от ПП МИР не присъстваха на първото заседание на новия Общински съвет и затова те положиха клетва на днешното заседание.

В началото председателят на ОИК – Ботевград адв. Мария Накова прочете декларация от името на всички членове на ОИК – Ботевград, в която се заявява, че членовете на Комисията винаги са се ръководили от разпоредбите на Изборния кодекс и Решенията на ЦИК. В нея се цитира решение на ЦИК относно неприсъствие на общински съветник при полагане на клетва – общинският съвтеник „следва изрично изрично да зяви това с писмено заявление пред общинската избирателна комисия.“ ОИК – Ботевград се съобразява с решението на ЦИК да отмени решението на ОИК-Ботевград, с което обяви за недействително удостоверението на Петя Кочкова за избран общински съветник.

След прочитането на декларацията, Петя Кочкова и Цанка Маркова положиха своите подписи върху удостоверенията, които им бяха връчени, след което положиха самата клетва като общински съвтеници.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *