Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Мистър Икономика 2023 г. инж. Драгомир Драганов пред сп. „Икономика“: „Елаците-Мед“ успява да се развива устойчиво благодарение на големите инвестиции“

„Чрез големи инвестиции „Елаците-Мед“ АД успява да се развива устойчиво, въпреки непрекъснато понижаващото се съдържание на металите в рудата, която добиваме, и да бъде от водещите дружества в минната индустрия в страната. Спазваме нормативната уредба. Имаме коректно отношение към държавните институции, местните общности, работниците и служителите в дружеството. С развитието на дейността ни гарантираме поминъка на хората на територията на общините, където осъществяваме дейността си. За нас е много важно хората да имат работа за дълъг период от време. Доволни сме, че осигуряваме работа на над 2 000 човека. В България, където работят големи минни компании, общините са добре уредена инфраструктура.“, това заяви изпълнителният директор инж. Драгомир Драганов за сп. Икономика.

Той разказа още, че несигурността, породена от войната в Украйна – по отношение на доставки на резервни части и консумативи, е изправила „Елаците-Мед“ АД пред големи предизвикателства. По тази причина дружеството увеличава складовите си наличности, като по този начин „замразява пари“, за да гарантира непрекъсваемост на работния процес.

„Минната индустрия създава 3-4% от БВП, добиваме критично важни и стратегически суровини, необходими за енергийния преход на ЕС. Затова е важно и административните процедури да бъдат облекчени, което не означава, че искаме преференциални условия. Инвестираме и много средства в подобряване състоянието на околната среда“, заяви още изпълнителният директор на „Елаците-Мед“ АД.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *