Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Изложбата „Ромската жена е …“ бе открита в Ботевград

Днес, 9 януари, бе открита официално пътуващата изложба „Ромската жена е …“ в Залата на съвременното изкуство „Хетеротопии“. Изложбата показва 20 фотопортрета на 20 реализирали се ромски жени от цялата страна.

Изложбата е част от проект „Имам една мечта“, който се изпълнява от Сдружение „Либерална алтернатива за ромско гражданско обединение“(ЛАРГО) с финансовата подкрепа на Фонд „Активни граждани“. Проектът е гражданска инициатива за овластяване на ромски жени чрез директно достъпничество.

„Ромската жена е …“ цели да покаже добрият пример. Тя разкрива множеството лица на успелите ромски жени от шест населени места с ромска общност – Кюстендил, Ракитово, Радомир, с. Ковачево, Ботевград, Дупница. Дамите са олицетворение на добрия пример за останалите и демонстрират позитивните ролеви модели на успели в своите области на реализация жени и момичета.

От Ботевград са изобразени Еленка Иванова – учител в ТПГ „Стамен Панчев“, гр. Ботевград, Цветелина Маринова – учител и магистър по предучилищна и начална училищна педагогика във Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“, Виктория Методиева – 3-та година студент по „Право“ и „Геология и проучване на природни ресурси“, Микаела Найденова – завършила специалности за медицинска сестра и училищна педагогика със собствен кабинет за неотложна манипулационна медицинска грижа в село Скравена, Радослава Борисова – здравен медиатор към Община Ботевград и Ивелина Христова – социален работник в Дирекция „Закрила на детето“.

20-те фотоси в изложбата ще можете да разгледате в Залата на съвременното изкуство „Хетеротопий“ (до Туристическия информационен център) от 9-ти до 15-ти януари 2024 г., в часовия интервал 10:30 ч. – 12:30 ч. и 13:30 ч. – 16:30 ч.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *