Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Балкан развали празника на Миньор в Перник

Отборът на Балкан записа първа победа под ръководството на новия си треньор Небойша Кнежевич. Ботевградчани сложиха край на негативната серия от три поредни поражения в Националната баскетболна лига, след като тази вечер се наложиха над Миньор 2015 с 85:67 (22:19, 23:15, 24:10, 16:23) при гостуването си в обновената зала “Борис Гюдеров” в Перник. Именно тази вечер се проведе тържествено откриване на спортното съоръжение, като това бе първи мач на “чуковете” в собствената им зала след изкачването им в НБЛ.

С изключение на първата четвърт, в която двата тима си разменяха водачеството няколко пъти, в следващите 30 минути Балкан бе по-добрият и по-искащият победата отбор. Шампионите поведоха с двуцифрена преднина още в средата на втората част и нито за момент дистанцията не слезе под 10-те точки. 

По този начин ботевградчани вече разполагат с 9 победи и 8 загуби в класирането, в което заемат петото място. Миньор пък е на деветата позиция с актив от 6 успеха и 11 поражения.

Майкъл Диксън се отличи с дабъл-дабъл от 20 точки и 12 асистенции за победата на Балкан. Георги Герганов също наниза 20 точки, а Димитър Димитров и Йордан Минчев завършиха с по 11 точки. 

Александър Милов завърши с 21 точки за отбора на Миньор, докато Данило Аранитович допринесе с още 11 точки.

Източник и снимка: sportal.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *