Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Kриминалисти с оперативни действия срещу наркоразпространители в София област

Десетки дози метамфетамин откриха криминалистите близо до адреса на пирдопчанин, задържан преди дни с наркотици.

Криминално проявеният и осъждан мъж попадна в полицейския арест на 14 януари, когато при провеждане на полицейска операция служители на РУ-Пирдоп установили у него осем пликчета с метамфетамин. В хода на допълнително проведените оперативни действия по образуваното бързо производство, вчера полицейските служители открили в дворно място близо до адреса му още 54 пликчета, съдържащи около 27 грама от същата дрога.

За притежание на наркотици в ареста попадна осъждан мъж от Момин проход.

Около 7.30 часа вчера, в хода на полицейска операция, криминалисти от РУ-Костенец пристъпили към проверка на адреса на осъждан мъж в Момин проход. Открити и иззети са полиетиленов плик, метална кутийка и две топчета със суха тревиста маса с общо тегло 14.52 грама. Обитателят на адреса е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354А, ал.1 от НК. Действията по разследването продължават под надзора на прокуратурата.

Самоковец е с повдигнато обвинение за държане на наркотици.

След приключване на действията по разследване, проведено от служители на РУ-Самоков, 28-годишен мъж от същия град е привлечен като обвиняем за това, че е държал без надлежно разрешително 10 грама коноп – престъпление по чл. 354А, ал.5, вр. ал.3 от НК. Наложена му е мярка за неотклонение „подписка“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *