Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Балкан не се даде на Черноморец у дома

Балкан нанесе трета загуба на Черноморец от началото на сезона в Sesame Национална баскетболна лига. В дербито на 18-ия кръг в шампионата „зелените“ надвиха своя съперник с 85:77, като с това продължават да нямат загуба от него в „Арена Ботевград“ от 13 декември, 2021 г. насам. Баскетболистите на Небойша Кнежевич имаха 17 точки аванс в хода на мача и въпреки че пропиляха голяма част от него, удържаха натиска на съперника и не допуснаха обрат.

В групата за домакините се завърна новото попълнение Сюприйм Хана, който се контузи в дебютния си мач, но така и не се появи в игра. Христо Захариев също не записа минути за гостите, макар да бе в залата, а тимът бе без Милен Захариев, Евгени Хаджирусев и Тони Троша, но за първи път от месец насам игра Ладериън Грифин.

След този двубой Балкан е с баланс 10-8, а в следващия кръг ще гостува на Ямбол, но преди това му предстои визита на Порто във ФИБА Къп. Черноморец остава лидер във временното класиране с 15-3 преди срещата с ЦСКА в София след седмица.

Двата отбора разчитаха основно на играта под коша в началните минути, като „зелените“ имаха леко предимство. В края на частта обаче Ладериън Грифин и Шон Смит нанизаха две поредни тройки – първи изобщо в мача, и изведоха Черноморец напред с 23:18.

Баскетболистите на Васил Евтимов поддържаха крехка преднина през втория период. Те обаче направиха някои грешки и пропуски в заключителните минути, от които Балкан се възползва и след серия от 10:3 в края на полувремето на почивката се оттегли при 43:36.

Тройка на Йордан Минчев малко след подновяването на играта направи разликата двуцифрена за първи път в мача. Подемът в играта на домакините продължи, като авансът им скочи и до 17 точки, високият заряд на мача донесе някои технически нарушения в двете посоки за претенции на играчи към съдиите. Макар да изглеждаше, че ботевградският тим контролира мача, пет поредни точки на Травис Макконико в края на третата част намалиха изоставането на отбора му на 52:62.

Импулсът в играта Черноморец се запази и през решителната четвърт, като дистанцията бе скъсена едва на 5 – 63:68. Балкан обаче издържа на натиска и удържа водачеството си до последно, а в края и двата отбора играеха и за точковата разлика, тъй като „акулите“ спечелиха с 9 в Бургас.

За победителите 17 точки реализира Майки Диксън.

За съперника Травис Макконико записа 26 точки.

Текст: BGbasket.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *