Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Кметът на Община Етрополе и екипът на МБАЛ „Проф. д-р Ал. Герчев“ отпразнуваха заедно Бабинден

Кметът на Община Етрополе инж. Владимир Александров и екипът на МБАЛ „Проф. д-р Ал. Герчев“, гр. Етрополе честваха заедно Деня на родилната помощ – 21 януари, известен и като Бабинден. Всички се бяха събрали пред Родилното отделение на болницата, като специален гост беше първото родено бебе за 2024 г. – Ева и нейните родители.

Кметът инж. Владимир Александров честити от сърце празника на всички лекари, акушери, медицински сестри и санитари в Акушеро-гинекологичното отделение и им благодари за грижите, които полагат при посрещането на първия дъх на новородените в нашата община.

Изисква се истинско достойнство да се справяш с предизвикателството да си здравен работник в днешното време, особено в малък град и в една голяма болница с малко персонал.“, каза кметът и съобщи, че предстои да се приеме решение за промяна в нормативната уредба на общината, касаеща Родилното отделение.

Аз лично съм си поставил за цел намирането на допълнително финансово стимулиране на ражданията в нашата болница и сме заложили средства за това в новия проект на бюджет за 2024 г.

От Община Етрополе зарадваха първото бебе за 2024 г. Ева и семейство й с цветя, поздравителен адрес и много подаръци. Малката Ева поема първите си глътки въздух на 11 януари. Тя се ражда 51 см., тежи 3,190 кг. и е първа рожба на Айша Петрова и Борис Димитров.

Да расте здрава и много щастлива, да бъдат благословени тя и нейните родители“, пожела кметът инж. Владимир Александров.

Думи на благодарност към лекарите акушер-гинеколози, педиатри, анестезиолози и към акушерките и медицинските сестри отправи д-р Галя Василева, управител на болницата: „Пожелавам на всички вас здраве и сила да продължите да следвате своето призвание на дарявате живот. Нека топлината в детските очи и благодарността на родителите да бъде най-голямото признание за вашия труд.

Завеждащият АГ отделението д-р Красимира Тодорова благодари на кмета за всичко, което се прави от страна на общинското ръководство за оцеляването на тяхното отделение в тези тежки времена. На колегите си д-р Тодорова пожела да имат сили да посрещат новия живот с усмивка, а на родителите – да искат да имат повече от две деца, за да се възражда нашата община с нови хора.

Спазен бе и традиционният ритуал с измиване ръцете на акушерката от младата майка и поръсване на всички с наричането да се раждат много здрави бебета.

Специален подарък от колегите си и от администрацията на болницата получи и младата акушерка Изабел Григорова, която съвсем наскоро стана майка. Посланието към нея бе да продължи да работи в Родилното отделение на етрополската болница.

Поздрав към хората, които първи докосват с ръцете си бъдещето на нашия град поднесоха децата от ДГ „Еделвайс“. Те станаха и орисници на бебе Ева, наричайки да е здрава, щастлива и талантлива.

Официални гости на тържеството бяха още заместник-кметът на Община Етрополе г-жа Станка Димитрова, началник отдели, специалисти и експерти от екипа на Общината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *