Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Медицинкси услуги за жителите на село Бойковец

От месец февруари, всяка сряда от  10:00 ч. до 11:30 ч., медицинска сестра от Домашен социален патронаж – гр. Етрополе ще посещава лекарския кабинет в село Бойковец и ще оказва първична медицинска помощ на всеки нуждаещ се. Така кметът на Община Етрополе инж. Владимир Александров спази обещанието си пред жителите на селото да получат здравни грижи и медицинска услуга на място, каквато до момента липсваше. За осигуряването на медицинска помощ в населените места на Община Етрополе, инж. Владимир Александров апелираше по време на предизборната си кампания, а сега е заложено и в програмата му за управление. Първата визита на медицинското лице ще е още на 31 януари 2024 г.

Хората от останалите села на общината получават медицинско обслужване с предварителна заявка и по утвърден график в рамките на Проект „Грижа в дома в Община Етрополе“. Най-много потребители на тази услуга има в с. Брусен. Проектът цели да продължи обезпечаването на поддръжка в домашна среда за възрасти хора в неспособност за самообслужване и хора с увреждания.

Измервания на кръвно налягане и на кръвна захар от медицинско лице на Домашния патронаж се извършва и на територията на град Етрополе всеки понеделник от 10.00 ч. до 11.30 ч. в Клуба на пенсионера и всеки вторник от 10.00 ч. до 11.30 ч. в Клуба на инвалида.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *