Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Втора солна стая за деца бе открита в Етрополе

Кметът на община Етрополе инж. Владимир Александров присъства на откриването на нова солна стая в Центъра за социална рехабилитация и интеграция – гр. Етрополе. Средствата за новата придобивка са събрани от дамския клуб „Инър Уийл – Етрополе“ на традиционната благотворителна вечер на клуба в началото на декември месец миналата година. Инж. Владимир Александров поздрави дамите от „Инър Уийл“ и заяви, че винаги е подкрепял такива инициативи: „За мен е чест да открия втора солна стая в гр. Етрополе. Като кмет се гордея, че на територията на общината има жители, които мислят в полза на местната общност и желаят да оставят следи с общественополезни съоръжения, изцяло в услуга на гражданите.

Настоящият президент на клуб „Инър Уийл – Етрополе“ Василета Вълкова сподели своята гордост, че тяхната благотворителна организация тази година чества 100-годишен юбилей и увери, че ще продължават и в бъдеще да работят за благото на всички жители на община Етрополе.

Новата солна стая „Хималая“ е уникална по рода си със своя интериор и е оборудвана с халогенератор от най-висок клас. Желанието на дарителите е тя да се ползва напълно безплатно от всички деца в община Етрополе. До момента единствената солна стая в града бе изградена в ДГ „Звънче“, благодарение на „Елаците-Мед” АД – част от Група ГЕОТЕХМИН, които финансираха този важен за здравето на децата проект.

От лечебния ефект на „солната пещера“ в ЦСРИ първи се възползваха тригодишните малчугани от група „Мечо Пух“ на ДГ „Еделвайс“, които преди това изнесоха тематична програма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *