Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

В събота се подновява първенството в Югозападна Трета лига. Балкан приема Кюстендил

На 17 февруари – събота стартира пролетния дял на първенството в Югозападна Трета лига за този сезон. В 20-тия кръг, който е първият за този дял, футболистите на Балкан Ботевград ще домакинстват на Кюстендил. Срещата ще се изиграе от 14:00 ч. на помощното игрище с изкуствена настилка „Герена“. Балкан продължава първенството на 6-то място в класирането.

Балкан остава без Александър Асенов и Калоян Бонев, но за сметка на това ще стартира с 9 нови попълнения, като двама са от детско-юношеската школа на ФК Балкан. Александър Георгиев е новият стар футболист, който ще носи зеления екип. Той се върна обратно в Балкан, като преди това играеше за Локомотив Пловдив. Останалите нови попълнения, след завършени проби, са Николай Николаев (Миньор Перник), Кристиян Георгиев (Марек Дупница), Сергей Пени (Славия София), Александър Маринов (Витоша Бистрица), Алексей Раданов (Славия София), Валдемар Стоянов (Бдин Видин). Към редиците на отбора ще влязат и юношите Георги Стефчов и Цветомир Борисов, които са от школата на Балкан.

Резултатите от контролните срещи са изключително добри!„, заяви президентът на клуба Иван Редовски. В контролите за пролетния полусезон Балкан записа 4 победи, 2 равенства и 1 загуба, като най-много се отличава победата над столичния отбор от Първа лига Локомотив София.

Срещата срещу Кюстендил ще се играе на помощното игрище „Герена“, заяви Редовски, като допълни, че за третото домакинство от пролетния дял (9 март) най-вероятно ще се изиграе на стадион „Христо Ботев“ и оттам нататък при благоприятно време домакинските мачове ще се играят само там.

Стартираме пролетния дял с амбицията да изграем атрактивен футбол с много голове и колкото се може повече да побеждаваме. Приоритет са ни домакинските ни мачове, понеже местните привеърженици заслужават да бъдат задоволени. Естествено, ще търсим и по-горно класиране с оглед на това, че отборът на Чавдар Етрополе, който е пред нас, има организационни проблеми. Дай боже да сме в тройката.„. Това спомена и си пожела президентът и старши треньор Иван Редовски като цели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *