Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Дванадесетокласникът Владимир Цанов от ППМГ с посещение в Народното събрание и грамота от спечелен Национален конкурс за есе

На 16 февруари дванадесетокласникът Владимир Цанов и преподавателят Христо Петков от ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“, гр. Ботевград бяха на посещение в Народното събрание. Посещението бе по повод спечеления конкурс от Владимир Цанов за литературно есе на тема „Какво искам да променя в образованието“, който бе организиран от Фондация „На крилете на знанието“.

Двамата представители на Златаровската гимназия, заедно с останалите победители от конкурса, разгледаха част от сградата на бившия Партиен дом, влязоха в залите, в които Тодор Живков и Людмила Живкова са посрещали делегации от цял свят.

Домакин на събитието беше народният представител от 49 НС Свилен Трифонов, който изслуша идеите на учениците за реформи в образователната система. Младите хора изведоха необходимост от промяна на учебните програми, увеличаване на практическите занятия, осъвременяване на материалната база, висока квалификация и мотивация на училищните специалисти. Директорът на Фондацията Николай Иванчев поздрави петимата отличени, след което заедно със Свилен Трифонов им връчиха по една грамота за участие.

Към края на посещението учениците имаха възможност да наблюдават и част от петъчния Парламентарен контрол, по време на който народните представители задаваха въпроси към министрите.

1 коментар на “Дванадесетокласникът Владимир Цанов от ППМГ с посещение в Народното събрание и грамота от спечелен Национален конкурс за есе

  1. Браво за този симпатичен, интелигентен младеж, Владимир Цанов. Той изглежда най-представителен сред наградените ученици. Дано да има пълноценна реализация в живота с талантите, способностите, които има, както и неговите съученици, приятели по интереси в ППМГ. Той беше един от участниците в подкаст ППМГ. Явно има интерес към информационни технологии. Този Владимир Цанов дали работи за вашия сайт – със снимков материали/или постове?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *