Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Фолклорният спектакъл „Паисий“ се радва на изключителен интерес на ботевградчани

Неподражаемият актьор Димитър Селенски ще се превъплати в образа на Отец Паисий във фолклорния спектакъл, който ще представи утре Национален фолклорен ансамбъл „БЪЛГАРЕ“. Както botevgrad.news вече информира, спектакълът е по повод Националния праник на България и  ще гледаме участието на най-младия солист в историята на ансамбъла – 8-годишния Андрей Михайлов от Сливен. Да припомним, че той ще се проведе на 29 февруари 2024 г. от 19:00 часа в големия салон на НЧ „Христо Ботев 1884“, Ботевград.

Постановката е единствена по рода си, в последните 80 години творба в памет на Паисий не е поставяна на родната сцена.Ще прозвучат родолюбивите послания на Хилендарския монах, събрани в неговия епохален труд „История славянобългарска“, поставил началото на Българското Възраждане.

Спектакълът се радва на изклюителен интерес от страна на ботевградчани. Продадени са всички билети, а според организаторите 615 жители на община Ботевград са ги изкупили. Спонсори са „Геострой“ АД, печатница „Перфекта Принт“-Ботевград и др. Спектакълът ще бъде представен през април в Благоевград, през май в Кюстендил, а на 22 май във Враца.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *