Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

На вниманието на родителите, които желаят децата им да кандидатстват в ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“ – ДПП в V клас

Учениците, кандидатстващи по ДПП за  V клас в ППМГ се класират въз основа на участието си в математическите състезания „Европейско кенгуру“ – 21.03.2024 г. и „Математика за всеки“ – 08.06.2024 г. Регламентите за провеждане на състезанията са качени на сайта на МОН, раздел „Олимпиади и състезания“.

Методиката за приемане на ученици в V клас е публикувана на сайта на ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“ – https://ppmg-botevgrad.bg/.

В срок до 05.03.2024 г. родителят /настойникът, попечителят, носещ отговорност за ученика/ подава заявление за участие в Националното математическо състезание „Европейско кенгуру“ и декларация за информираност и съгласие за публикуване на резултатите на ученика.

Заявлението и декларацията се подават до директора на училището, в което се обучава ученикът.

В бр.105 от 19 декември 2023 г на Държавен вестник е публикувана наредба за изменение на Наредба 10 за организация на дейностите в училищното образование, касаеща кандидатстването и приема на ученици в V клас в профилираните гимназии.

От ръководството на ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *