Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Момчил Узунов напуска, на негово място влиза Георги Данов в Общински съвет – Ботевград (обновена)

Общинска избирателна комисия-Ботевград на свое заседание от 17.30 часа в зала „Христо Ботев“, намираща се на партерния етаж в сградата на ОА-Ботевград, разгледа заявление, подадено от Момчил Узунов от групата на Местна коалиция „БСП за България (БСП за България и левицата)“, с което е заявил волята си да напусне Общински съвет-Ботевград. То бе одобрено и с днешно решение на ОИК-Ботевград той вече не е общински съветник.

Общинската избирателна комисия реши на негово място да бъде избран 20-годишният студент в Георги Данов от квотата на МК „БСП за БЪЛГАРИЯ (БСП за България и Левицата)“. Данов в момента изучава специалност „Гео-пространствени системи и технологии“ в Софийския университет.

Ето и пълния текст на решението на ОИК-Ботевград:

РЕШЕНИЕ
№ 215
Ботевград, 04.03.2024

ОТНОСНО: Обявяване на Георги Василев Данов за избран за общинския съветник от квотата на МК„БСП за БЪЛГАРИЯ /БСП за България и Левицата/“

На основание чл.87, ал.1, т.1 и т.24  ИК  и въз основа на обработените данни от протоколите на СИК и наше Решение №214 от 04.03.2024 година, ОИК – Ботевград

Р Е Ш И:

ОБЯВЯВА ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ ДАНОВ с ЕГН …………. за избран  общински съветник от квотата на МК„БСП за БЪЛГАРИЯ /БСП за България и Левицата/“.

 ДА СЕ ИЗДАДЕ НА ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ ДАНОВ с ЕГН ……… , след влизане на настоящото решение в сила, удостоверение №031, с което се обявява за избран за общински съветник от квотата на МК„БСП за БЪЛГАРИЯ /БСП за България и Левицата/“, на проведените изори за общински съветници и за кметове, проведени на 29 октомври 2023 година.

ГЛАСУВАЛИ „ЗА“: Мария Накова, Николай Николов, Маргарита Тодорова, Генка Димитрова, Цветанка Банкова, Дочка Стефанова, Стефан Жеков, Николета Иванова, Цветолюб Савов, Петър Батев, Димитрина Върбанова

ГЛАСУВАЛИ „ПРОТИВ“ – няма

Решението е взето с 11 гласа при присъствали 11 членове на Комисията.

На основание чл.88, ал.1 ИК Решението подлежи на обжалване пред ЦИК в тридневен срок, считано от второто му обявяване между това на Информационното табло на ОИК-Ботевград и сайта на ОИК-Ботевград.

Председател: Мария Гаврилова Накова

Секретар: Цветанка Данова Банкова

* Публикувано на 04.03.2024 в 19:27 часа

1 коментар на “Момчил Узунов напуска, на негово място влиза Георги Данов в Общински съвет – Ботевград (обновена)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *