Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Балкан не успя срещу Спартак в Плевен

Баскетболистите на Балкан преърпяха поражение в първия си мач от първата шестица. Тази вечер в Плевен те бяха надиграни от Спартак с 90-81 (22-18, 25-20, 17-21, 26-22).

Зелените не можаха да се възползват от добрите шансове, за да спечелят тази среща.

Един от основните бе напускането в началото на втората част на най-добрия играч на Спартак Родни Първис заради контузия. Другият бе, че не издържаха на напрежението в решаващите минути и направиха недопустими грешки в пасовете и във владеенето на топката.

Изиграха слабо първо полувреме. В първата част губеха с 22-18, Талиб Зана само за тези десет минути вкара 13 точки и има 6орби. В средата на втората губеха със 17 точки – 44-27, до края на втория период успяха да намалят изоставането си до едноцифрена разлика от 9 точки – 47-38.

След почивката балканци заиграха значително по-добре, спечелиха частта с 21-17 и след нея губеха с 64-59. Продължиха да търсят обрата и в последния период. Намалиха пасива си само до 1 точка още в първата му минута, а в 33-та поведоха с точка разлика – 66-67. След това обаче отново позволи на Спартак да вземе преднина, свалиха я отново до 1 точка – 77-76 две минути преди края. Но след това отново позволиха на съперника да направи по-голяма разлика и заслужено загубиха

Най-резултатен с 18 точки бе Димитър Димитров, той обаче направи единствената си грешка в решавашите последни секунди. С дабъл-дабъл е Йордан Минчев – той е със 17 точки и 12 овладени топки. Илиян Пищиков вкара 13 точки, с 11 е Сюприйм Хана, 8 има Майки Диксън. Новото попълнение Ерик Адамс е със скромните 2 точки за  малко повече от 13 минути на полето.

За Спартак с по 17 точки са Талиб Зана и Дейвид Ломакс, по 15 вкараха Цветомир Чернокожев и Николай Стоянов.

Източник: balkan-basket.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *