Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Победителите в конкурса на Община Етрополе „Моето решение на проблем в моята община“

Ирена Симеонова печели първо място в конкурса „Моето решение на проблем в моята община“, обявен от Община Етрополе в партньорство с „Клуб на миньора и минното дело при Елаците-Мед – Етрополе“. Нейният проект засяга няколко основни проблема – битови отпадъци, улично осветление, реконструкция на парк „Езерото“ и изграждане на детски площадки. Ирена Симеонова е от гр. Етрополе, на 28 г. и е направила задълбочено проучване на засегнатите проблеми като е намерила иновативни начини за решението им.

„Отне ми близо месец да изготвя презентацията си. Много съм щастлива, че Община Етрополе за първи път се интересува от мнението на гражданите и се вслушва в техните съвети“, споделя победителката. Награждаването се състоя в тържествената зала на Община Етрополе, като наградените бяха поздравени лично от кмета инж. Владимир Александров, който им поднесе парична награда и грамота.

На церемонията присъстваха още заместник-кметът на Община Етрополе Паолина Цанова, председателят на „Клуб на миньора и минното дело при Елаците-Мед – Етрополе“ г-жа Петя Пенкова и г-жа Виолета Ненчева.„Впечатлен съм от всички постъпили предложения. Част от тях дори заимствах и ги включих в програмата ми за управление за този мандат. Надявам се да имаме средства и да успеем да реализираме всички идеи, защото наистина са много добри. Благодаря ви, че се включихте в конкурса и бяхте така идейни. Община Етрополе има нужда от амбициозни млади хора, които да допринасят за развитието й“, заяви кметът инж. Владимир Александров.

На второ място се класира проекта на Тоника Димитрова, който апелира за изграждането на велоалеен маршрут . Тя научава за конкурса от социалната мрежа „Линкедин“ и веднага решава да направи обстойно проучване и решение за изграждането на велоалея в гр. Етрополе.„Когато видях обявеният конкурс, си спомних как като дете докато учех в ОУ „Христо Ботев“ и след това в СОУ „Христо Ясенов“ непрекъснато карахме колелета. Така че може би от там дойде инспирацията за това нещо“, споделя Тоника.

Трето място печели проекта за създаване и разработване на дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства „Не си сам“ на Пенка Василева. Тя работи като психолог в подобен център в гр. Ботевград, но е от гр. Етрополе. „За жалост в нашата община има много деца с проблеми и смятам, че трябва да се създаде подобен център, за да не се налага техните родители да пътуват до община Ботевград и София“, споделя участничката.„Клуб на миньора и минното дело при Елаците-Мед – Етрополе“ ще сбъдне мечтата на Светла Йорданова, която е разработила програмата „Здрави с Пилатес“ и се ангажира да подсигури зала за провеждане на занимания по метода Пилатес. Тренировките ще започнат в началото на месец май.„Впечатлени сме от проекта и затова решихме да осигурим зала за тренировки по пилатес. Смятаме, че жителите на гр. Етрополе имат нужда от метода, защото тази система от упражнения укрепва и тонизира мускулите, подобрява стойката, гъвкавостта и равновесието. Искаме да стимулираме гражданите да бъдат по-активни в спорта, защото той е пътят към здравето“, заяви г-жа Пенкова.В конкурса участваха ощe: Галя Бончева, Геновева Дончева, Георги Белов, Димитър Йорданов, Златина Тодорова, Моника Цветкова, Николай Тодоров, Тодор Тодоров, Сетара Вахдат, Стамен Стаменов, Стоил Кацаров, Страхил Недков, Таня Тодорова, Тинка Трифонова и Християн Дончев.Организаторите на конкурса изказват благодарност към всички участници за интересните идеи и предложения и се надяват до края на мандата да успеят да реализират и останалите проекти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *